Peste 10 milioane euro vor fi investiți pentru amenajarea unui parc de mari dimensiuni la marginea Iașului

Proiectul de amenajare a parcului de la Horpaz, inițiat de Primăria Miroslava la presiunea constantă a societății civile, are o valoare estimată la 55 milioane lei (fără TVA) și un termen de execuție de 32 luni, rezultă din documentația urbanistică consultată de APIX.ro.
„În momentul de față terenul este neutilizat, liber de construcții și conține vegetație verde crescută spontan sau zone aflate în stare de degradare”, se precizează în actul citat. Recent, Primăria Miroslava a anunțat demararea primei etape în derularea proiectului, odată ce studiul de fezabilitate a fost revizuit. Anterior, estimarea investiției era de circa 30 milioane lei.

Peste 10 milioane euro vor fi investiți pentru amenajarea unui parc de mari dimensiuni la marginea Iașului


„Amenajarea propusa în cadrul acestui sit urmărește în primul rând valorificarea spațiilor verzi, creșterea în suprafață a terenului încadrat juridic ca spațiu verde, renunțarea la unele elemente parazitare cum este zona împânzită cu vegetație spontană care nu permite accesul persoanelor datorită densității mari de plante, accesibilitatea crescută și crearea celor mai bune condiții pentru acoperirea nevoii de relaxare, cultura și educație a tuturor categoriilor de populație fără discriminare”, se precizează în proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *