Peste 1 milion de aplicari la joburi, in ultima luna

Sharing is caring!

Peste 1 milion de aplicari s-au inregistrat in ultima luna pe o platforma de joburi. S-a egalat recordul ultimilor ani in ceea ce priveste dorinta romanilor de a-si gasi un loc de munca. Comparativ, in aceeasi perioada a anului trecut au fost 570.000 de aplicari depuse de candidati.

Dupa o prima jumatate a lunii aprilie in care, pe piata muncii, atat angajatorii, cat si candidatii au batut in retragere, odata cu apropierea finalului starii de urgenta, si unii, si ceilalti au reluat procesele de recrutare si cautare activa a unui loc de munca.

Numai in perioada 1-15 mai au fost inregistrate aproximativ 650.000 de aplicari pentru joburile disponibile. Domeniul care a atras cele mai mult atentia candidatilor a fost Comertul, peste 200.000 de aplicari numai in ultima luna, urmat de IT / Telecom, Prestari servicii si Call-center.

Fiecare dintre aceste industrii a depasit pragul de 100.000 de aplicari, in ultimele 30 de zile. Cel mai putin cautate domenii au fost Protectia mediului, sectorul Naval si Aeronautic, Paza si Protectie sau Drept.

shares