Pesta porcina se extinde, se iau masuri drastice

Sharing is caring!

Secretarul de stat al MAI, Raed Arafat, susține că au fost deschise mai multe dosare penale în cazul celor care nu au respectat indicațiile autorităților în ceea ce privește epidemia de pestă porcina. Autoritatile sanitar-veterinare din intreaga tara avertizeaza populatia cu privire la extinderea iminenta a bolii.

Potrivit  ANSVSA, până în prezent au fost identificate 781 de focare și 123.000 de porci uciși. Totodată, 165 de localități din tara noastra sunt afectate de această situație. Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinara sunt in alerta si atentioneaza populatia cu privire la primele simptome de pesta.

In toata tara, de altfel, se menţine recomandarea pentru păstrarea avizului sanitar interjudeţean.

Specialistii afirma România şi Europa in general se confruntă în prezent cu cea mai gravă boală a animalelor de după al Doilea Război Mondial. Denumirea de pestă defineşte, practic, cea mai gravă boală care afectează animalele. Pesta porcină africană este o boală virală sistemică extrem de gravă, care, în mod obişnuit, evoluează cu mobilitate şi mobilitate de până la sută la sută, mai adauga ei.

shares