Perspective ale comunității LIIS de învățare

WhatsApp Image 2022-02-18 at 17.22.58

      Activitatea Cum ne organizăm timpul și proiectele, desfășurată astăzi, 18 februarie 2022, în amfiteatrul școlii de prof. dr. Liliana Andrici în parteneriat cu 3 părinți din clasa a VI-a C a oferit elevilor prilejul de a desfășura activități interactive, practice, dar și de a vedea în părinții lor adevărați mentori pentru educație și viață.

      “Școala viitorului este plină de provocări, iar una dintre ele rămâne dezvoltarea la maximum a fiecărui elev. Avem nevoie să dezvoltăm comunități de învățare în jurul fiecărei școli formate din cadre didactice, elevi, absolvenți, părinți, iar în sala de clasă să avem un mediu de lucru care să stimuleze producerea de idei, inovații. Ne dorim să dezvoltăm leadershipul atât în sălile de clasă, cât și în cancelarii, să ne conectăm la toate oportunitățile din jur, finanțări europene, rețele de comunicare. Am fost deosebit de încântați de prezența părinților clasei a VI-a C, coordonată de doamna dirigintă – prof. dr. Liliana Andrici, care au venit alături de noi în calitate de consilieri pentru elevi, în discuțiile despre managementul timpului și rolul echipei” – menționează directorul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, prof. dr. Adina Romanescu.

       “Deschiderea și suportul pe care l-am primit pentru activități care susțin parteneriatul elev – părinte – cadru didactic ne ajută să fim pe deplin alături de copii noștri în învățare. Elevii învață mult de la ceea ce facem noi ca părinți și mai puțin de la ceea ce spunem” – Raluca Maria Munteanu, antreprenor și coach Encourage People, părinte la clasa a VI-a C. 

       “Ne bucurăm de conectarea cu Viitorul prin intermediul copiilor și de faptul că putem contribui prin cunoștințele adunate și prin  lucrul în echipă la crearea unor  timpuri mai bune. Cum era o vorbă, Timpul e gratuit dar e neprețuit. Nu-l poți păstra, dar îl poți folosi. Odată ce l-ai pierdut, nu-l mai poți recupera. Ne dorim să folosim Timpul cât mai înțelept, pentru un Viitor mai bun!” – Adrian Mironescu, designer de brand WIRON, absolvent al Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, părinte la clasa a VI-a C. 

       “În principiu ne dorim ca elevii să aibă parte de mentorat atât în ceea ce privește metodele de eficientizare a timpului, optimizare a învățării și abordare a  proiectelor, cât și pentru creșterea nivelului  rezultatelor. Mulțumim pentru deschiderea și susținerea proiectelor bazate pe parteneriatul elev – profesor – părinte, un parteneriat esențial pentru succesul educațional al elevilor.”  – Angela Falcaș, Customer Support Manager, Basware, părinte la clasa a VI-a C. 

       Să învățăm împreună unii de la alții și unii despre alții, să fim cât mai aproape de elevii noștri este dorința fiecărui lider al învățării.