Personalul Spitalului Județean de Urgență Suceava, reinstruit antimită: ”Pentru cazurile de corupție toleranța va fi zero”

bani-calculator-spaga-mita-euro-640x400

Conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Sf.Ioan cel Nou” Suceava a demarat reinstruirea întregului personal pentru standardul antimită după ce șefa secției de Oncologie este cercetată pentru luare de mită fiind în arest la domiciliu.

”Am demarat reinstruirea întregului personal. Este vorba de reinstruirea pentru standardul antimită pe care noi îl avem implementat la nivelul spitalului din 2019. Prin directorii medicali și de îngrijiri, șefii de secție, tot personalul va fi instruit cu privire la acest scandal. De la implementarea sistemului antimită din 2019 periodic avem instruiri, dar iată că în această perioadă trebuie să o facem din nou și să reinstruim întregul personal. Încurajăm și spunem fiecărui pacient la internare și fiecărui aparținător că avem la îndemână la fiecare secție, compartiment, la fiecare cabinet de ambulatoriu o căsuță poștală pentru sugestii și reclamații, avem acel chestionar pe care pe parcursul internării unui pacient i le înmânăm și pacientul poate să-și spună acolo absolut toate nevoile și toate problemele cu care s-a confruntat pe parcursul internării. Avem acel număr pentru sugestii și reclamații îl vom afișa”, a spus managerul instituției medicale, Alexandru Calancea, într-o conferință de presă.

El a declarat că va intensifica comunicarea cu cadrele medicale cu toți angajații Spitalului Județean Suceava astfel încât fiecare dintre ei să înțeleagă că aceste practici nu sunt agreate de conducerea Spitalului și că în asemenea cazuri dacă ele vor apărea toleranța va fi zero.