Personalul medical de la Botoșani refuză să se vaccineze anti-COVID

MCZoPTQ0MCZoYXNoPTUwNTM0ODg0NjAwYWJhZjU3NzZhNTk3OGMzZmEwOGRk.thumb

Personalul medical din Botoşani este reticent la vaccinarea anticovid, asta deşi specialiştii spun că aceasta este o metodă prin care pandemia, care a schimbat faţa întregii planete, ar putea fi oprită. Săptămâna trecută Ministerul Sănătăţii a solicitat spitalelor să transmită o serie de tabele nominale cu personalul care este de acord să se vaccineze anticovid. Asta deoarece „la recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, organizarea programului de vaccinare anti-Covid19 se va desfăşura în etape, în funcţie de disponibilitatea unuia sau mai multor vaccinuri”.

În adresa trimisă de la centru se menţiona că vaccinarea nu este obligatorie, campania fiind una voluntară. În acest context, tabelele au fost trimise la Bucureşti aproape goale. Asta pentru că aproape nimeni nu doreşte să se imunizeze împotriva bolii care a făcut atât de multe victime, chiar şi în rândul angajaţilor din sănătate.

Pe liste s-au trecut aproape 10-15% din totalul personalului medical din spitale sau serviciul de ambulanţă. Există chiar secţii întregi unde nici măcar un angajat nu s-a trecut pe listă.

„Atâta timp cât nu s-au publicat încă studiile pe care se bazează aceste vaccinuri şi rezultatele prezentate, mi se pare aşa, un pic heirupist totul. Să ne vaccinăm, dar cu ce? Nu prea ni se dau datele vaccinului. Cred că întâi trebuia să se prezinte mai bine acest vaccin, după care să se facă aceste tabele”, a spus un asistent din cadrul Spitalului Judeţean, conform monitorulbt.ro.