Persoană cercetată pentru trafic de influență, după ce a primit suma de 7.500 de euro

general-politia-e1624777517419

În urma activităţilor procedurale efectuate de către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași începând cu luna aprilie 2022, în data de 18.05.2022, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a pus în mişcare acţiunea penală faţă de un bărbat în vârstă de 55 de ani din municipiului Iași şi a dispus reţinerea acestuia pentru 24 ore.

În sarcina inculpatului, s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată (5 acte materiale), constând în aceea că a pretins şi primit suma de 7.500 de euro în scopul facilitării obţinerii, în mod ilegal, de către o altă persoană, cumpărător de influenţă, a unei locuinţe din fondul public al statului.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iaşi măsura arestului la preventiv, iar instanță de judecată dispus față de inculpat, la data de 19.05.2022, măsura arestului la domiciliu pentru 29 de zile.

În coordonarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, activităţile de urmărire penală vor fi continuate în cauză pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.