Permis ucrainean fals descoperit de polițiștii de frontieră ieșeni

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un bărbat, care a prezentat la control un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, ce s-a dovedit a fi fals.

În data de 07 mai a.c., în jurul orei 21.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului pentru trecerea frontierei, un tânăr, cetățean din R. Moldova, în vârstă de 24 de ani, conducând un autoturism, înmatriculat în Lituania.

La controlul de frontieră, pe lângă documentele de călătorie, tânărul a prezentat şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, document, care în urma verificărilor specifice s-a dovedit că nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, colegii noştri au stabilit faptul că bărbatul nu a obţinut nicicodată dreptul de a conduce.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!