Permis ucrainean fals descoperit de poliţiştii de frontieră din Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean moldovean care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 05.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat la controlul de frontieră un cetățean moldovean, în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în Polonia.
La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat, pe lângă documentele de călătorie, un permis de conducere, având însemnele autorităților din Ucraina.
Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul de conducere în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.