Permis fals obţinut cu 100 de euro, pentru a se angaja pe teritoriul Federaţiei Ruse

Permis fals obţinut cu 100 de euro, pentru a se angaja pe teritoriul Federaţiei Ruse

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Republica Moldova, care s-a dovedit a fi fals.

Ieri, în jurul orei 12.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pasager într-un autoturism, înmatriculat în Germania, un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 de ani.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra tânărului.

În bagajele personale a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, document ce nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a achiziţionat documentul de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, plătind suma de 100 de euro, cu intenţia de a se angaja pe teritoriul Federaţiei Ruse.Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.