Permis de şedere ucrainean fals descoperit la controlul de poliţiştii de frontieră ieşeni

1657540865163--S4

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din Azerbaidjan care a prezentat la controlul de frontieră un permis de şedere cu însemnele autorităţilor din Ucraina fals.

La sfârşitul săptămânii trecute, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iaşi, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului de frontieră, un cetățean din Azerbaidjan, în vârstă de 40 de ani, pasager într-un autocar, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat alături de documentul de identitate și un permis de şedere cu însemnele autorităţilor din Ucraina. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul de şedere nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de persoana sus-menţionată, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.