Permis de conducere fals cumparat cu 120 euro descoperit la Sculeni

Sharing is caring!

În aceasta dimineata, în jurul orei 04.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni– I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, ca pasager într-un  autocar, cetățeanul din R. Moldova, C.S., în vârstă de 43 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, politistii au descoperit asupra bărbatului, ascuns și nedeclarat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, politistii au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat
documentul descoperit la control, când era pe teritoriul Portugaliei, prin intermediul unui cetăţean, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul sumei de 120 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

shares