Permis de conducere cumpărat cu 280 de euro. Actul era ”valabil” pentru cinci categorii de vehicule

646x404

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean din R. Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În ziua de 07 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huși – I.T.P.F. Iași a oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Râșești, judeţul Vaslui, un autoturism marca Vauxhall, înmatriculat în Marea Britanie, condus de cetățeanul din R. Moldova S.N., în vârstă de 27 de ani.

La controlul de frontieră, persoana în cauză a prezentat  un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, valabil pentru categoriile „A”, „B”, „C”, „BE” şi „CE.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui cetăţean din R. Moldova ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 280 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.