Perioada dificila pentru statiunile europene fara turistii rusi. Turcia profita de pe urma embargoului

Stațiunile europene trec prin vremuri grele și suferă pierderi din cauza lipsei de turiști din Rusia. Destinațiile care depind de turiștii ruși se confruntă cu pierderi financiare uriașe, a anuntat The Telegraph.

Cele mai mari probleme sunt in Cehia, Italia, Franța și Muntenegru, care a atras de ani de zile turiștii ruși și cumpărătorii de proprietăți. Având în vedere restricțiile impuse Federației Ruse în domeniul călătoriilor aeriene, hotelierii din Europa continentală se tem și de o lipsă de turiști bogați. În special, oamenii de afaceri care vizitau regiunea Toscana sau Coasta de Azur.

Ciprul va suferi cel mai mult din cauza situației actuale, deoarece industria turistică a insulei reprezintă un sfert din economia sa. Pierderile sunt deja estimate la 520 de milioane de dolari. Pentru a compensa absența rușilor, asociația hotelurilor din republică atrage activ turiști din alte țări, Marea Britanie, Germania și Israel.

Despre acelasi subiect, The Guardian a notat că absența turiștilor din Rusia, în special, a fost deja resimțită pe deplin de agențiile imobiliare și de proprietarii de restaurante din Italia. Turiştii ruşi zburau adesea aici in vacanţă şi se odihneau în timpul sărbătorilor, cheltuind mult mai mulţi bani decât italienii, au spus sursele.

Rușii nu pot ajunge acum în Italia sau alte țări din Uniunea Europeana, dupa ce, pe 27 februarie UE a închis complet spațiul aerian pentru Rusia, iar Agenția Federală de Transport Aerian a limitat zborurile peste teritoriul rus la transportatorii din 36 de țări.

Anterior, la sfârșitul lunii aprilie, pe fondul sancțiunilor anti-ruse, vicepreședintele Uniunii Ruse a Industriei Călătorii (PCT) Yuri Barzykin a prezis o creștere a fluxului de turiști rusești către Turcia. Într-un interviu acordat Izvestia, el a spus că din 6 mai sunt reluate zborurile regulate ale Aeroflot către Antalya și Istanbul. De la sfarsitul lunii mai, compania South Wings va organiza special transportul in aceasta directie. Potrivit acestuia, experții prevăd aproximativ 2 milioane de turiști pentru tot sezonul.

Tot în aprilie, consiliul public din Rostourism și PCT au propus creșterea frecvenței zborurilor către Rusia pentru Turkish Airlines. În prezent, Turkish Airlines și compania turcă low-cost Pegasus pot opera 108 zboruri pe săptămână către Rusia și transportă aproximativ 100.000 de persoane pe lună.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!