Perioada de valabilitate a vaccinului Pfizer a fost prelungită de la șase la nouă luni

pfizer

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a decis prelungirea valabilităţii vaccinului Pfizer de la șase la nouă luni, iar Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis instrucţiuni în întreaga ţară în acest sens.

Valabilitatea vizează loturile depozitate în centrele naţionale la temperaturi cuprinse între -90 grade Celsius şi -60 grade Celsius.

”În urma analizării datelor noi de stabilitate, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a extins de la șase luni la nouă luni perioada de valabilitate pentru vaccinul Comirnaty produs de compania Pfizer/BioNTech. Această decizie se aplică şi loturilor fabricate şi eliberate anterior datei de 10 septembrie, depozitate în centrele naţionale la temperaturi cuprinse între -90 grade Celsius şi -60 grade Celsius”, a transmis CNCAV.

Punerea în aplicare a acestei măsuri, stabilită la nivelul Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis instrucţiunea care să reglementeze gestionarea cu eficienţă a managementului dozelor de vaccin administrate populaţiei, astfel încât procesul de vaccinare să se desfăşoare în cele mai bune condiţii, într-un mediu favorabil şi sigur.