Perioadă de excepție pentru karate-ul din Iași

karate

Reprezentantii a 4 cluburi din capitala Moldovei s-au intors cu medalii de la Campionatele Europene din Belgrad, competitie ce a avut loc la mijlocul lunii septembrie. Dragos Balaiasa, Bianca Balaur, Cristian Bistriceanu, Alexandru Luca, Bogdan Mihailescu, Razvan Popa si Ioan Posteuca au adus cel putin cate 2 medalii delegatiei Romaniei, ce s-a clasat la finalul acestei editii pe primul loc in clasamentul pe tari inaintea Serbiei si Sloveniei.

As face o sinteza a numarului de medalii si clasamentului pe natiuni. Enpi Iasi a obtinut 11 medalii dintre care doua de aur, 6 de argint si 3 de bronz, Olympic Iasi, 4 medalii, doua de argint si doua de bronz, Do Jo Master obtine doua medalii din care una de aur si una de argint si CS Risei Iasi, 2 medalii, una de aur si una de argint”, a declarat Constantin Adascalitei, presedinte Enpi Iasi.

Romanii au dominat total competitia reusind sa-si pastreze statutul de mare favorita.

Au fost probe si situatii in care podiumul a fost pe locul 1,2,3 doar Romania. Sunt mandru ca activitatea pe care o desfasuram noi da rezultate si as vrea sa subliniez ca marele castig este pregatirea tinerilor pentru viata”, a spus Petronel Luca, presedinte CS Olympic Iasi.

In acest week end, in Sala Sporturilor din Tomesti cei mai buni karateka ai tarii isi vor da intalnire la Campionatul National pentru cadeti – juniori si seniori.

Se intalnesc aici cei mai buni sportivi la categoria cadeti, tineret si seniori. Cred ca vor fi peste 200 sportivi prezenti. Pentru Tomesti aceasta competitie inseana publicitate, promovare a sportului. Tomestenilor li se poate arata cum se antreneaza copiii si tinerii din tara intr-un sport, pentru a face performanta”, a adaugat Stefan Timofte, primar Tomesti.