“Performanta” memorabila pentru un iesean

Sharing is caring!

Polițiștii ieșeni efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore.

Saptamana trecuta, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hârlău și Postului de Poliție Ceplenița au oprit, pentru control, pe raza comunei Ceplenița, un autoturism, condus de un bărbat, de 47 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, s-a constatat faptul că autoturismul condus de bărbat, a fost radiat din circulaţie din Regatul Belgiei, iar în momentul depistării avea aplicate plăcuţe cu un număr de înmatriculare fals, aparţinând altui vehicul.

În baza probatoriului administrat în cauză, ieri, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat a fost reținut de polițiști,
pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

Astazi, bărbatul urmează să fie prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

shares