Performanța la TUIASI

O echipa formata din 5 studenti ai Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” a castigat premiul special al juriului si locul I la proba de rezistenta in cadrul unui concurs organizat la Istanbul saptamana trecuta. Tinerii au impresionat juriul dupa ce au realizat un pod la scara redusa. Concursul este unul dintre cele mai importante la nivel european prin tradiție și complexitate.

Facultatea de Construcții și Instalații este vedeta saptamanii la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi dupa ce echipa ce a reprezentat Iasul la un concurs international a venit acasa cu 3 premii: Premiul Special al Juriului în valoare de 1000 lire turcești, Locul 1 la proba de rezistență și Locul 5 general la diferență foarte mică de podium. Tinerii au participat la concursul „Design & Construct”, unul dintre cele mai importante la nivel European prin tradiție și complexitate, cu particparea anul acesta 16 echipe de la 15 Universități din Iran, Portugalia, România, Serbia și Turcia.

Vadim Cojuhari, Cristian Spiță, Anca Balan, Ioan Sbiera si Lorin Podoleanu au avut de realizat un pod la scara redusa, aproximativ 1 la 10, care să îndeplinească mai multe condiții în ceea ce priveste dimensiunile generale ale structurii cât și a fiecărui element în parte, structură care la final trebuie să reziste la o încărcare de 1250 de kg, echivalentul unei mașini.

Competiția a fost formată din mai multe secțiuni: ESTETICĂ și UNICITATE , TIMP DE EXECUȚIE , REZISTENȚĂ si GREUTATEA STRUCTURII.

„Rezultatul acesta înseamnă foarte mult pentru studenți, deoarece concretizează sutele de ore de muncă din noiembrie anul trecut și până în prezent și cu siguranță vor mai fi câteva deoarece dorim să arătăm că studenții pregătiți la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași pot face față cu succes la competiții internaționale importante”, au transmis reprezentantii facultatii iesene.

Concursul „Design & Construct” a fost anul acesta la cea de a 12-a ediție, in ultimii 8 ani fiind organizat la nivel internațional prin participarea echipelor de la universități din Europa și Asia. Facultatea de Construcții și Instalații de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași este prezentă de 7 ani la acest eveniment, devenind astfel o tradiție.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!