Performanta in educatie, dincolo de granite

FEG

Membrii Scolii Postliceale FEG Iasi si-au demonstrat abilitatile si competentele in educatie si  in strainatate, acolo unde institutia de invatamant a participat la un eveniment creat de Comisia Europeana si derulat in Finlanda.

Timp de o saptamana, membrii Scolii Postliceale FEG Iasi au luat parte la diverse activitati, menite sa scoata in evidenta competentele profesionale.

Scoala Postliceala FEG Iasi a participat, pentru a patra oara, la „Saptamana Europeana a competențelor profesionale”, cu programul de activiati intitulat “Punti intre scoala si piata muncii”.

In calitate de membra a Aliantei Europene pentru Ucenicii, FEG a fost invitata sa participe si la evenimentele organizate de Comisia Europeana in orasul Helsinki din Finlanda, tara care a gazduit evenimentul.

La manifestari au participat ministrul Educatiei si ministrul Economiei din tara gazda, Marianne Thyssen, comisarul european pentru Ocuparea Forței de Munca, Afaceri Sociale, Competențe, mobilitatea fortei de munca si cei din Eurostat, dar si membri ai Parlamentului European si ai Comisiei Europene din directoratele de profil.

Anca Nistor, profesor FEG: „Pentru mine ca si profesor este al treilea an in care sarbatorim sau pur si simplu lucram la Saptamana Europeana a competentelor profesionale. Este un proiect European, implementat in Romania in putine scoli, FEG-ul este una din scolile participante de la prima editie din 2016. In aceasta saptamana, copiii de la toate specializarile iau contact cu domeniul in care ei vor profesa sunt activitati variate in care implicam cat mai multi dintre ei. Nu este ‘Scoala Altfel’, cea de la scoala, o avem si pe aceea, undeva in luna martie, acum se merge strict pe competentele profesionale”.

Timp de o saptamana, membrii scolii postliceale FEG Iasi au participat la dezbateri, ateliere de lucru si intalniri cu reprezentantii Comisiei Europene. FEG a fost reprezentata de Claudiu Bolota – membru al Retelei Europene a Ucenicilor si Irina Stanciu – directorul de programe al FEG.

Reprezentantii FEG Iasi au sustinut si o prezentare despre sistemul national de ucenicie din Romania, evolutia in timp al acestuia si rezultatele obtinute de tara noastra in acest domeniu.

Saptamana Europeana a Competentelor Profesionale este o initiativa a Comisiei Europene, ce are ca scop cresterea atractivitatii educatiei si formarii profesionale si promovarea prin actiuni menite sa demonstreze ca aceasta forma de invatamant este o prima optiune pentru elevi si familiile acestora.