Pereti scorojiti si mucegai, in bucataria spitalului din Dorohoi

Nereguli si mizerie in spitalul municipal din Dorohoi, judetul Botosani. Inspectorii de la Protectia Consumatorilor au gasit bai pline de mucegai, lenjerii de pat rupte sau patate, mobilier deteriorat si bucati de faianta care lipsesc de pe pereti.

Mai grav este ca in blocul alimentar, inspectorii au gasit o mizerie de nedescris, tacamuri vechi si ruginite si alimente tinute in conditii improprii. Comisarii au fost la un pas sa inchida bucataria.

Dar, pentru ca aproape 300 de oameni, printre care si multi copii, depind de mancarea gatita in blocul alimentar, nu a fost luata aceasta decizie.  Deocamdata, unitatea medicala nu a fost amendata, cel mai probabil la finalul verificarilor vor fi luate si masurile care se impun in astfel de
situatii.

De-a lungul timpului, atat la spital, cat si direct la ministerul Sanatatii au fost depuse sute de plangeri prin care au fost reclamate conditiile medico-sanitare precare si mizeria din spital, dar si fata de modul in care sunt tratati pacientii de anumiti medici.

Astfel de controale vor avea loc in toata tara, in perioada urmatoare, in toate spitalele publice.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!