Perchezitii la vamile Sculeni, Albita si din Republica Moldova

UPDATE: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

STIRE INITIALA: In multe vami din Romania si Republica Moldova se deruleaza perchezitii intr-un dosar transfrontalier ce vizeaza fapte de coruptie. Actiunea a inceput dimineata la ora 6.00 cand ofiteri ai DGA au descins la Sculeni si Albita.

Potrivit unor informatii neconfirmate, in vizorul DGA au intrat 7 politisti de frontiera si 2 vamesi. In acelasi timp, ofițerii Serviciului protecție internă şi anticorupție împreună cu ofițerii anticorupție au descins cu percheziții la mai multe posturi vamale din Republica Moldova.