Percheziții la Primăria Ploiești. Posibil prejudiciu de un milion de euro la un proiect imobiliar

Percheziții la Primăria Ploiești

Procurorii anticorupție au descins, joi dimineață, la sediul Primăriei Ploiești, relatează Observatorul de Prahova.

Potrivit unor surse judiciare citat de jurnaliștii prahoveni, ancheta vizează în primă fază activitatea Direcției de Urbanism a Primăriei.

Acțiunea ar putea avea legătură cu scandalul White Tower, dosarul instrumentat de procurorii Parchetului Curții de Apel Ploiești în care sunt reținuți și cercetați notari, avocați și dezvoltatorul imobiliar.

În acest dosar patru persoane, un notar, un avocat şi doi reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar, erau deja arestate preventiv. Grupului de persoane arestate i s-a adăugat săptămâna trecută încă o persoană reținută, Maria Tudose, notar public.

Ea este acuzată de comiterea a 19 infracţiuni de complicitate la înşelăciune şi fals intelectual, fiind suspectată că i-a ajutat pe unii dintre inculpaţii din dosar să inducă în eroare persoanele vătămate prin autentificarea promisiunilor de vânzare-cumpărare cu privire la mai multe apartamente din complexul White Tower din Ploieşti pe care nu le-a notat în cartea funciară, iar apoi a autentificat contractele de vânzare-cumpărare ale aceloraşi apartamente către alte persoane, spun surse judiciare.

”În fapt, în perioada 18.10.2016 – 20.10.2023, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti, prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv convenţii scrise autentificate de către trei notari publici din Ploieşti, a indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate, cauzându-le acestora un prejudiciu total în valoare de 985.500 euro şi 424.091 lei (în total 1.071.174 euro)”, a informat, luni, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *