Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri. Poliția a ridicat peste 14.000 de euro

big_whatsapp_image_2022-02-16_at_16.25.04

Ieri, 16 februarie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj și polițiștii serviciilor de combatere a criminalității organizate Sălaj și Maramureș, au efectuat 15 percheziții domiciliare, în municipiile Gherla și Dej, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, 10 persoane ar fi procurat, manipulat și distribuit, în mod direct, substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, în județul Cluj.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și indisponibilizate 20 de plicuri conținând o substanță pulverulentă de culoare albă, 47 de plicuri cu urme de astfel de substanță, o pastilă de culoare verde aprins, 5 cântare, 2 grindere, mai multe bancnote rulate, 16 telefoane mobile, un laptop, 3 pistoale airsoft, 2 săbii, 2 cuțite, înscrisuri, precum și 67.600 de lei și 500 de euro.

De asemenea, în cadrul activităților de cercetare, polițiștii au interceptat un colet cu substanțe psihoactive, expediat din Regatul Țărilor de Jos, prin intermediul unei firme de curierat.

Față de 10 persoane a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților, pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.