Percheziții la persoane acuzate că au furat motorină de 2 milioane de dolari din baza militară de la Mihail Kogălniceanu

baza militara mihail kogalniceanu

7 persoane vor fi audiate, astăzi, la sediul Direcției de Inevestigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism într-un dosar de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totodată, au avut loc 6 percheziții domiciliare.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2017, pe teritoriul României, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comiterii, în perioada 2017 – 2021, a infracțiunii de furt calificat prin sustragerea de combustibili lichizi aparținând guvernului S.U.A., în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate pe raza județului Constanța.

Sub coordonarea liderului grupării, membrii acesteia având roluri bune determinate, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, au sustras cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Prejudiciul reclamat de persoana vătămată (guvernul federal al SUA) este de aproximativ 2.000.000 dolari în dauna guvernului federal al S.U.A..