Percheziții la două femei care pretindeau că sunt medici și făceau intervenții estetice, fără a declara veniturile

big_whatsapp_image_2022-01-26_at_08.14.59_(1)

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat, astăzi, 4 percheziții la adresele a 2 persoane, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

În fapt, în perioada iulie 2018 – ianuarie 2022, 2 femei, mamă și fiică, în vârstă de 43 și respectiv 24 de ani, ar fi efectuat anumite activități de estetică medicală, prin folosirea unor substanțe specifice, fără a deține atestate de studii, care să le conferă o astfel de competență și fără a declara organelor fiscale veniturile obținute în urma activităților prestate.

La percheziții, polițiștii de la economic au descoperit și indisponibilizat 5 aparate electronice, care ar fi fost folosite de persoanele respective, în activitățile de estetică medicală.

La sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, au fost conduse 2 persoane, pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat, polițiștii de la economic au dispus măsura reținerii față de femeia în vârstă de 43 de ani, urmând ca aceasta să fie prezentată procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.