Perchezitii la Botosani intr-un dosar privind mafia permiselor

Sharing is caring!

Procurorii DIICOT au efectuat 61 de percheziții domiciliare, pe raza municipiului București si a județelor Prahova, Dâmbovița, Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Botosani, Dolj și Constanța intr-un dosar de obtinere ilegala a permiselor de conducere.

Practic, cei fara permis puneau la dispozitia membrilor gruparii datele personale, o fotografie și un specimen de semnatura, care erau transmise in strainatate pentru intocmirea permiselor. Ulterior, documentele intocmite fraudulos erau expediate în Romania, iar beneficiarii care intrau in posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere straine cu permise de românești.

Suma totala achitata de un beneficiar al unui astfel de permis se ridica la aproximativ 3.000 euro. Pana in prezent au fost identificati peste 50 romani care fie au obținut permise romanești, fie au depus documentele la autoritatile competente pentru preschimbarea permiselor prin acest mod illicit. O parte dintre aceștia au fost deja semnalați cu incalcari ale circulației rutiere.

shares