Perchezitii in judetul Vaslui pentru trafic de droguri si trafic de minori

Urmare comunicatului de presa nr. 15 din data de 26.09.2023, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:
La data de 26.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reținerea unui inculpat și măsura controlului judiciar față de un altul, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism, respectiv deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost ridicate 16 grame canabis, un grinder, trei terminale mobile, trei cartele SIM și un card de memorie, o armă cu aer comprimat, un pistol tip revolver și elemente de muniție aferentă, deținute ilegal, 15 comprimate ce conțin droguri de risc și suma de 900 de lei.
În cursul zilei de 27.09.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui, a dispus arestarea preventivă a inculpatului reținut.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul  IPJ Vaslui, IJJ Vaslui și SPF Huși – echipa canină.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Unitatea teritorială de Analiza Informațiilor Vaslui și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR. 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *