Perchezitii in Bacau si Vrancea, intr-un dosar de evaziune de 1,7 milioane lei

Un bărbat și o femeie se află sub investigație , fiind suspectați de comiterea unpr fapte de evaziune fiscală continuată, care a provocat un prejudiciu de peste 1,7 milioane de lei la bugetul de stat. Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Sectorul 4 au efectuat 9 percheziții la locuințele suspectului și au pus în aplicare două mandate de aducere, în județele Vrancea și Bacău, în cadrul unui dosar penal referitor la evaziune fiscală continuată.

În intervalul 2013 – 2017, cei doi suspecți, în vârstă de 53 și, respectiv, 54 de ani, acționând în calitate de asociați și administratori ai unei firme, sunt presupuși că au înființat și condus o societate comercială de tip „fantomă”, cu scopul de a emite facturi fără o bază economică reală.

Suspecții, în numele companiei beneficiare, se pare că au declarat achiziții fictive în valoare totală de 5.669.787 de lei, prin intermediul acestei firme „fantoma”, fapt ce a provocat un prejudiciu în cuantum de 1.786.212 lei la bugetul consolidat al statului.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, care au legătură cu operaţiunile comerciale investigate, 3 unităţi PC, precum şi 10.745 de euro, 37.750 de lei şi 215 dolari.

Persoanele bănuite au fost duse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat în cauză, au fost reţinute pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de bărbat a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, in cauză au fost instituite măsuri asigurătorii, în vederea recuperării prejudiciului produs.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată (66 de acte materiale).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *