Perchezitii domiciliare dupa ce câțiva minori au fost talhariti

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 28 februarie în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, prin pulverizarea cu o substanţă iritant-lacrimogenă şi prin exercitarea de ameninţări, doi tineri ar fi sustras bani de la patru minori şi ar fi încercat să deposedeze de bunuri alţi trei minori.

În cadrul dosarului penal, la data de 2 aprilie, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, cu spirijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Iaşi, au fost efectuat două percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă.

De asemenea, cei doi tineri bănuiţi de comiterea faptelor au fost conduşi la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, aceştia au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi.

Ulterior, cei doi tineri au fost prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.