Percheziții ale Parchetului European la Galați

Parchetul European a efectuat 12 percheziții în cadrul unei anchete care vizează funcționari ai Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați și ai Autorității Navale Române. În cauză este vorba despre o suspiciune de fraudă legată de achiziția a două remorchere, ambarcațiuni puternice folosite pentru tractarea unor ambarcațiuni și nave mai mari pentru Delta Dunării de Jos.

Trei percheziții au avut loc în această dimineață în trei instituții publice, iar alte șapte percheziții au avut loc la domiciliile funcționarilor publici care lucrează pentru aceste instituții. Potrivit probelor strânse în cadrul acestei anchete, funcționari publici din cadrul Administratiei Fluviale, au obținut finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare pentru achiziționarea a două remorchere, contractul de achizitie fiind in valoare de aproximativ 7 milioane de euro.

Se presupune că funcționarii publici au prezentat documente inexacte pentru a finanța proiectul, favorizand un singur candidat pentru procedura de achizitie. Cele două remorchere au fost livrate în iulie 2021 cu un pescaj nautic mai mare decât cel prevăzut inițial în caietul de sarcini, iar acest lucru a facut ca ambarcatiunile sa nu poata fi folosite pentru navigația fluvială. Acest lucru a cauzat un prejudiciu bugetului UE în valoare de aproximativ 7 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *