Pentru unii bucurie, pentru alții contestații

foto_studenti

Primele rezultate la examenul de bacalaureat au fost afişate astazi, pana in ora 12.00. La nivelul judeţului Iaşi opt candidaţi au reusit să obţină media 10, patru dintre aceştia fiind de la Colegiul Naţional din Iaşi. Tot astazi, între orele 12:00-16:00, cei nemultumiti de rezultate au avut posibilitatea sa depuna contestatiile.

Emotiile s-au spulberat iar curtea Liceului “Dimitrie Cantemir” din Iasi era astazi plina cu candidati, parinti, frati sau cunostinte. Notele s-au afisat mai intai pe bacalureat.edu.ro si toti urmareau cu atentie notele. Am vazut si bucurie, am vazut si tineri care picasera cu 5.90 si erau pregatiti sa depuna contestatie.

Elevii nemulţumiţi de notele obţinute au avut posibilitatea sa faca putea astazi, intre 12.00 si 16.00 contestatie, rezultatele finale urmând să fie afişate pe data de 9 iulie. Elevii care nu au promovat examenul de Bacalaureat din prima sesiune, se pot inscrie in perioada 10-13 iulie pentru a doua sesiune de examen.

Aceasta va incepe pe 20 august, cu proba la Limba si Literatura Romana, urmata, pe 21 august, de proba la Limba si Literatura materna, proba obligatorie de profil va avea loc pe 22 august, iar ultima proba este cea la alegere si este sustinuta pe 23 august.