Pensionarii gălățeni au ieșit în stradă

protest-pensionari-2-960x720

Aproape 300 de pensionari din Galați, din două asociații, au protestat în fața Prefecturii, nemulțumiți de creșterea prețurilor din ultima perioadă.

Primii care au ocupat piața din fața Prefecturii Galați au fost cei de la Alianța Europensionarilor. Ei au solicitat Guvernului să-şi respecte obligaţia constituţională (prevăzută la art.47) de a creşte nivelul de trai prin mărirea pensiilor, îndeosebi în aceste momente dramatice când prețurile la alimente medicamente și la energie au crescut amețitor. Schimbarea de ștafetă între asociațiile de pensionari a fost reglementată de jandarmi pentru că unii doreau să mai rămână la protest, iar ceilalți voiau să-și strige singuri nemulțumirile.

Vârstnicii au cerut demisia ministrului Muncii, Energiei, dar și a președintelui Iohannis și au solicitat creșterea pensiilor nu doar cu rata inflației. Pensionarii pregătesc o serie de proteste care vor începe săptămâna viitoare prin pichetări ale Guvernului, urmând ca acestea să fie încheiate cu un miting la București la care să fie prezente toate organizațiile din țară.