Pensionarii ieșeni vor merge la tratament, la Băile Nicolina

casa-de-pensii

Casa Judeţeană de Pensii Iaşi a pus la dispoziția pensionarilor și salariaților cu diferite afecţiuni, bilete de tratament în staţiunile balneare din ţară. Prima serie de vârstnici beneficiari ai biletelor de tratament sunt aşteptaţi la Băile Nicolina.

În 2023, tichetele vor fi repartizate pe 19 serii, iar varstincii vor putea solicita un singur bilet de tratament, la cerere și îl vor folosi în decursul unui an. Pentru județul Iași, biletele alocate au fost în special pentru Stațiunea Băile Nicolina.

Maria Andronache, Director Casa Județeană de Pensii Iași

„Numărul total de bilete pentru acest an încă nu îl avem alocat. Avem cu siguranță un număr pentru seria I, care deja a început pe data de 11 martie, iar în următoarea serie de pe 25 avem 74 de bilete. Trebuie să spunem că pentru început, cred că pentru primele 3-4 serii, vom avea doar acest număr de bilete alocat.”

Beneficiarii vor putea să-și elibereze biletele de tratament pe baza actului de identitate, a cuponului de pensie din luna precedentă și biletul de trimitere de la medicul de familie în orginal și copie.

„Celelalte județe unde au stațiuni care sunt subordonate de Casa Națională de Pensii, la fel sunt favorizate cu un număr mai mare de bilete. Seria II a fost deja alocată, persoanele au fost înștiințate și pot ridica biletele. Stațiunile sunt în general ca și anul trecut. Sunt aceleași stațiuni, Vatra Dornei, Slănic Moldova, Targu Ocna, Eforie, Mangalia. Deocamdată nu avem bilete pentru aceste stațiuni și sperăm că vom primi în următoarele serii. Stațiuni din vestul țării Băile Herculane, Buziaș. „

Casa Națională de Pensii Publice stabilește numărul locurilor de tratament balnear care poate fi pus la dispoziția varstnicilor, în limita fondurilor aprobate prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobate prin hotarare a Guvernului.