Pensionar de 72 de ani, cercetat penal după ce a agresat sexual pe stradă o elevă de 14 ani

violenta

Un septuagenar risca sa-si petreaca urmatorul deceniu dupa gratii. Magistratii Judecatoriei Hârlau au admis ieri solicitarea procurorilor de arestarea preventiva pentru o durata de 30 de zile a lui M.C., un satean din Deleni în vârsta de 72 de ani. 
Acesta este acuzat ca în ultima zi a lunii trecute, în jurul orei 16, a acostat-o pe strada pe o fata de 14 ani care se îndrepta spre un magazin alimentar din comuna. Vârstnicul ar fi imobilizat-o, tinând-o de mâini, si ar fi mângâiat-o pe corp si sarutat-o pe gura si obraji.

M.C. este cercetat pentru agresiune sexuala, infractiune pentru care Codul Penal prevede o pedeapsa cuprinsa între 2 si 7 ani de închisoare. Cum însa victima nu a împlinit înca 16 ani, pedeapsa poate urca pâna la un maxim de 10 ani de detentie.

„Precizam ca punerea în miscare a actiunii penale, retinerea si arestarea preventiva reprezinta etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedura penala, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitati care nu pot, în nicio situatie, sa înfrânga principiul constitutional al prezumtiei de nevinovatie”, au transmis procurorii Parchetului de pe lânga Judecatoria Hârlau.