Pensii mai mari pentru 2.000.000 de români din 2024

Aproape două milioane de români ar putea avea pensii mai mari cu până la 20% de anul viitor. Este anunţul făcut seara trecută de Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, referitor la noua lege a pensiilor.

Pensionarii cu venituri mici vor avea parte de cea mai mare majorare, așadar aproape 2.000.000 de pensionari din țara noastră. Este vorba de o majorare de până la 20% a pensiei.

De altfel, în acest moment sunt trei scenarii pentru recalcularea tuturor pensiilor, însă surse din Ministerul de Finanțe spun că prima variantă ar fi cea preferată în Coaliția de guvernare, mai exact calculul pensiei va avea în vedere atât contribuția la sistemul de asigurări sociale, cât și vechimea în muncă.

Pentru a stimula rămânerea în activitate vor fi acordate puncte în plus celor care vor munci după vârsta de 65 de ani. Bărbații vor fi cei mai avantajați de noua lege a pensiilor și asta pentru că ies la pensie la vârsta de 65 de ani, iar femeile la 61 de ani și 9 luni. În acest moment se caută mecanisme de corecție pentru a nu fi o diferență atât de mare între bărbați și femei, odată ce va intra în vigoare noua lege a pensiilor, care ar trebui să fie gata la data de 1 noiembrie și ar putea intra în vigoare la începutul anului viitor.

Sursa observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *