Penitenciarul Iași e păzit de deținuți

foto_Dorin_Scarlii

Proteste în penitenciare

Ca Romania e tara tuturor posibilitatilor, ne-am convins cu totii dar cum speranta moare ultima avem asteptari, se pare nefondate, de la sistemul de justitie din tara noastra. Penitenciarul din Iasi, de exemplu, este pazit de…detinuti. Ati auzit bine : de cei care ispasesc pedepse pentru diverse infractiuni, in timp ce unii dintre angajati sunt detasati obligatoriu si fara drept de apel la Penitenciarul din Vaslui.

Stiti vorba aceea: daca nu esti cuminte, te dau la omul negru? Asa se intampla si cu angajatii Penitenciarului din Iasi care indraznesc sa-si clameze nemultumirile: sunt trimisi la Vaslui. Din lipsa de personal, inchisoarea ieseana ramane sa fie pazita de detinuti.

Dar nu este o premiera ca la penitenciarul iesean detinutii fac de paza.  Dar daca penitenciarul este pazit de detinuti, cine raspunde in cazul unei evadari? Detinutul- paznic va putea fi tras la raspundere?

Penitenciarul din Iasi are 385 de angajati si un numar de 265  sindicalisti. Oamenii spun ca Penitenciarul are nevoie de  fonduri şi că transferul de personal trebuie să înceteze, activitatea instituţiei fiind pusă în pericol. Mai multe amanunte despre toate problemele din Penitenciarul Iasi, imediat dupa Stirile Zilei. Invitatul Olgai Morosanu este presedintele Sindicatului din Penitenciarul Iasi, Dorin Scarlii.