Penibil! Poli Iasi cu un pas de Liga a doua si implicit de desfiintare!

Sharing is caring!

Reprezentanta unei comune din Romania a maturat cu echipa Iasului. Intr-un meci extrem de important in lupta pentru evitarea retrogradarii, Academica Clinceni a invins cu 3-0 pe Politehnica. Protagonistul unei adevarate telenovele dupa ce a fost depistat pozitiv cu coronavirus inainte de meci si apoi negativ, olandezul Cabral a comis penalty-ul prin care gazdele au deschis scorul, dupa o intrare imprudenta.

Albu a transformat lovitura de pedeapsa in minutul 8. Dupa un sfert de ora, tot gazdele sunt mai periculoase iar sutul lui Achim este respins in corner de Axinte. Dupa pauza, oaspetii au incercat sa intre in joc dar s-au precipitat in apropierea careului celor de la Clinceni. Cu toate acestea, tot gazdele au marcat prin Albu, care a reluat cu capul peste Axinte, in urma unei lovituri de colt.

Omoh putea reduce din diferenta dar centrarea acestuia a fost reluata de Luckassen din 2 metri pe langa poarta. In minutele de prelungire, Robert Ion a stabilit scorul final in urma unui contraatac. Iasul ramane pe loc de baraj cu 23 puncte dar are 4 meciuri mai mult jucate fata de Dinamo, formatie cu 21 puncte. Daca nu se vor mari numarul de echipe in urmatoarea editie a Ligii 1, varianta vehiculata in aceasta perioada, Iasul are sanse mari sa retrogradeze in liga secunda.

Mai mult, Politehnica s-ar putea desfiinta tinand cont de datoriile mari pe care le are.

  • Academica Clinceni: Vâlceanu – G. Matei, Albu, Bejan, Dobrescu – F. Achim, Cebotaru, Şut, Ventura – Markovic, Buziuc
  • Rezerve: Ureche, Kontoes, B. Ilie, Şuşu, M. Vanghele, R. Patriche, R. Ion, G. Merloi
  • Poli Iaşi: Axinte – Popadiuc, Mihalache, Frăsinescu, Cabral – Grădinaru, Breeveld, De Iriondo, Horşia – Luckassen, A. Cristea
  • Rezerve: Caparco, Omoh, Assulin, Chacana, Klimavicius, Bourama, A. Zaharia, F. Cristea, R. Onea
shares