Pelerinii, imposibil de monitorizat. Pesta bate la ușă

liturghiesfparascheva-foto-silviu_w1000_h581_q100

Doar o saptamana ne mai desparte de cel mai mare pelerinaj din tara iar autoritatile locale sustin ca riscul ca pesta porcina sa ajunga la Iasi este foarte mare, pelerinii fiind imposibil de monitorizat. In aceste zile, se stabilesc masurile de securitate iar pelerinii sunt rugati sa nu vina cu carne de porc.

Reprezentantii DSV sustin ca riscul ca pesta sa ajunga la Iasi este foarte mare si le recomanda credincioșilor care ajung la hram – mai ales din zonele infectate – să nu vină cu carne de porc.

Comercianții de produse tradiționale din zonele cu focare de pesta porcină nu vor primi autorizații pentru a vinde la târgurile de la hramul Cuvioasei Sfinte Paraschiva iar mașinile vor fi dezinfectate la principalele intrări în Iași.

Autoritatile iesene au stabilit chiar azi masuri suplimentare de securitate.

Si reprezentantii bisericii le recomanda pelerinilor sa tina cont de toate recomandarile privind impiedicarea raspandirii pestei porcine.

Pelerinajul de la Iasi incepe in aproximativ o saptamana. La Iasi, sunt asteptati, ca in fiecare an, cateva sute de mii de pelerini.