Pelerinajul pedestru, unic în lume, care pleacă de la Iași

Un eveniment inedit și unic în lume va avea loc pe întreg parcursul lunii mai. Este vorba despre o organizație non-profit care își propune să realizeze un pelerinaj pedestru, pe o distanță de peste 1000 de km fără consum de alimente, ci doar cu apă. Rolul acestui eveniment este scoaterea în evidență a beneficiilor pe care postul le aduce atât asupra trupului, cât și a sufletului.

Un pelerinaj pedestru pe o distanță de peste 1000 de km va fi organizat in perioada 7-29 mai. Rolul acestuia este promovarea postului terapeutic doar cu apă și necesitatea construirii unei clinici de recuperare medicală prin post. Astfel, patru persoane care s-au pregătit luni bune pentru acest demers, vor pleca sâmbătă de la Mănăstirea Bucium din Iași, cu destinația București. Toată călătoria va dura 23 de zile, iar in fiecare zi din acest interval, grupul și-a propus să parcurgă peste 40 de km.

Cezar Elisei – inițiatorul pelerinajului

„Este vorba despre un pelerinaj pedestru, unic în România, dar unic și în lume prin prisma faptului că este foarte lung ca și distanță. Vor fi cam 1020 – 1040 de km și 23 de zile. De-a lungul timpului și alte persoane au mai încercat să facă asemenea pelerinaje, tot cu același scop de a promova postul terapeutic și de a căuta înțelegere la autorități să deschidem o clinică de post, dar a fost în Suedia de 540 de km și în Franța de doar 14 zile. Deci noi acum încercăm să extindem un pic posibilitatea umană, în sensul ăsta. Deci, eu împreună cu alte trei persoane vom face un pelerinaj pedestru doar cu apă, pornind de la Mănăstirea Bucium din Iași, până la București, la Catedrala Mântuirii.”

Călătoria va fi dificilă, cu o pierdere calorică mare, participanții așteptându-se să slăbească peste 20 de kg. De asemenea, pentru a ușura traseul, un medic și un maseur îi vor monitoriza și ajuta pe aceștia.

Iulian Crăciun – participant

„Mă numesc Iulian Crăciun, am 47 de ani, sunt din orașul Giurgiu și doresc să particip la acest pelerinaj pedestru organizat de domnul Cezar Elisei, deoarece am fost foarte motivat și impresionat de experiența lui descrisă în cartea „Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile, cu apă” și apoi de proiectele sale, de a organiza aceste tabere de vindecare prin post.”

Cei care participa la acest pelerinaj au fost inspirați de ieșeanul Cezar Elisei.

Andronic Ionel – participant

„Pentru sănătate, un al doilea motiv, poate chiar mai important, pentru iertarea păcatelor. Consider că trebuie să aducem o mică jertfă bunului Dumnezeu pentru țara noastră, pentru pace în primul rând, pentru oprirea războiului din Ucraina și să dea Dumnezeu să-l terminăm cu bine.”

Florina Cristo – participant

„Voi participa la acest pelerinaj pedestru, pentru că îmi doresc foarte mult să reușim să lansăm aceste idei, terapii, la nivel extins să facem cunoscut lumii efectele benefice și binecuvântate ale postului cu apă, atât asupra trupului, cât și asupra sufletului.”

Cezar Elisei este jurnalist, a absolvit Seminarul Teologic din Iași și apoi a urmat cursurile Facultatii de Filosofie de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. In martie – aprilie 2020 Cezar Elisei a tinut un post de 40 de zile cu apa in Romania si in Rusia. In urma acestei experiente a scris cartea „Jurnalul unui post terapeutic de 40 de zile cu apa”. In iunie 2020 a facut un pelerinaj pedestru Iasi – Constanta timp de 10 zile in care nu a consumat decat apa pentru a dovedi puterea postului negru cu apa.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!