Pedeapsa primită de fosta şefă a secției Oncologie de la SJU Suceava: lua şpagă şi de 29 de ori pe zi

Fosta şefă a secției Oncologie a Spitalului Judeţean din Suceava a fost condamnată la închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

Medicul oncolog a fost condamnat, în primă instanţă, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Judecătorii au stabilit un termen de supraveghere de 4 ani, timp în care doctoriţa va trebui să respecte un program stabilit, să nu comită alte infracțiuni, dar și să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunității.

Mai mult, fosta șefă a secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Suceava nu-și va putea exercita, timp de 5 ani, profesia de medic în sistemul public de sănătate. Asta nu înseamnă că nu va putea lucra în sistemul privat.

Medicul a fost trimis în judecată pentru 280 de fapte de luare de mită. Maximul într-o zi, ar fi fost de 29 de atenţii primite de la pacienții oncologici sau aparţinătorii acestora, spun anchetatorii. Atenții ce au constat în diferite sume de bani, ori anumite produse: de la miere de albine, ciocolată și până la parfumuri, cașcaval sau cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *