Pedeapsa blanda pentru un barbat prins doua zile la rand baut la volan si fara permis

Politia-rutiera-etilotest-ID120576_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-1024x683

Miercuri, un bărbat de 54 de ani a fost depistat de poliţişti, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Aroneanu, fără a deţine permis de conducere şi fiind sub influenţa alcoolului. In urma testării sale a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, însă a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, învederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Joi, acelasi barbat a fost surprins tot in comuna Aroneanu la volan. Politistii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Din nou a fost condus la o unitate medicală, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

In aceeasi zi, bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

Vineri, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.