Pedalează pentru Romania

foto_Pedalează_pentru_Romania

Aproape 250 de biciclişti amatori au plecat astazi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Drobeta Turnu Severin până la Alba Iulia, într-un marş dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire. La Iaşi, plecarea a avut loc din inima urbei- din fata Palatului Culturii de lângă statuia lui Ştefan Cel Mare.

„Aproape 250 de biciclişti amatori au plecat în 26 iunie din patru oraşe tradiţionale, pentru a se reuni, 5 zile mai târziu, la Alba Iulia. Zeci de localităţi străbătute cu 20 de km/h, 100 de kilometri/zi, 500 de kilometri de pedalat.

Acestea sunt principalele coordonate ale ‘Pedalăm pentru România’, cel mai mare marş pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire.” se arata in comunicatul Asociaţiei „Cu Bicicleta Departe”.

Toti ciclistii sunt incurajati să-i întovărăşească pe temerari măcar pentru câţiva kilometri, în semn de solidaritate. Cei interesaţi se pot alătura plutonului şi în oraşele de pe traseu. Intoarcerea participanţilor înscrişi la marş se face duminică, 1 iulie, cu autocarul, pentru biciclete existând transport separat.

„Marşul este unul asistat, pe parcursul întregului traseu participanţii fiind însoţiţi de un autocar pentru odihnă şi situaţii speciale, maşini tehnice pentru urgenţele legate de biciclete, salvare şi maşini care delimitează coloana. ‘Pedalăm pentru România’ este un marş ciclist, nu o cursă. El e un exerciţiu de curaj, dar şi de rezistenţă fizică, având scopul clar de a demonstra că toate generaţiile pot onora România prin efort, camaraderie şi grijă – nu doar prin vorbe mari.” se mai arată în comunicat.