Pe urmele ursului din pădurea Dobrovăț

urs_Dobrovat_judetul_Iasi1

După câteva sute de ani, ursul a revenit în pădurile din județul Iași. Anunțul a fost făcut de comunitatea Codrii Iașilor care a descoperit zeci de urme de urs în pădurea din Dobrovăț. Pentru a preveni eventualele incidente neplăcute, autoritățile au luat deja măsuri pentru a proteja atât animalele sălbatice, cât și cetățenii din zonă.

Specialiștii spun că urșii de la noi se feresc de prezența omului, iar șansele ca să îi vedem în pădurile din Iași sunt aproape zero. Însă, cu toate acestea, autoritățile spun că cetățenii ar trebui să respecte anumite reguli pentru o bună conviețuire cu animalele sălbatice.

Este un lucru pozitiv că ursul și-a găsit casa aici pentru că trebuie să fim noi și autoritățile atenți la situație pentru că este un animal mare și puternic. Ce mai este important de știut legat de urs și spunem din ce am mai vorbit și cu specialiștii: ursul este un animal oportunist, care, în relația lui cu omul este ca într-un soi de dans. Doar că omul conduce acest dans și pentru a evita problemele trebuie să fim puțin preventivi și să fim mai atenți la zona de Sud de Dobrovăț”, a declarat Mihai Diac, Codrii Iașilor.

Comunitatea a alertat autoritățile pentru a se lua măsuri de siguranță.

S-a constat încă o urmă de urs. După verificările noastre, ne-am dat seama clar că este urmă de urs. S-au mai găsit niște urme tot asemănătoare și sigur sunt de urs în zona Dobrovățului, pe Dobrovicior aproape de zona unde s-a făcut acum doi ani Afterhills. Poate nu e un urs agresiv, poate se localizează la noi. Urmează pe viitor să vedem ce semne o să mai apară semne și tot felul de dovezi”, a spus Gabriel Doncean, director Direcția Silvică Iași.

Autoritățile au mai transmis că se pot face plimbări în pădure însă cu mare precauție.