Pe podium în Belgia: Un profesor din Botoșani a devenit vicecampion european la karate

Cu exact o lună înainte de a împlini 25 de ani, sportivul din Botoșani a urcat pe podiumul Campionatului European de Karate din Belgia.

Vlad Pamfil, component al lotului național de karate, reprezintă România la Campionatul European de Karate Goju-Ryu care are loc în Liege – Belgia, în perioada 14-17 septembrie 2023.  

Vineri, sportivul legitimat la C.S. Pam*phil Center Botosani a luptat cu karatiști din Germania și Cehia, ajungând să joace finala cu un sportiv din România.

În final a obținut Locul II, devenind astfel vicecampion european la categoria Kumite -60kg.

Cu un palmares impresionant în sportul care i-a adus titluri naționale și internaționale, Vlad Pamfil este nu doar campion la karate, ci şi profesor. Între competițiile anuale care îl poartă în toată lumea, de la Turcia, Italia și Croația la Spania, Cipru, Austria sau Canada, și profesia căreia i se dedică, sportivul botoșănean știe că, în școala de pe malul Prutului sau pe tatami, luptă pentru România.

Vlad Pamfil este profesor titular de sport la Școala din Rădăuți Prut, anul acesta susținând cu brio și examenul de Definitivat în învățământ. Străbate zilnic 150 de km (până la graniță și înapoi), pentru a le preda elevilor de pe malul Prutului.

Este singurul sportiv din Botoșani inclus în clasamentul mondial al WKF (World Karate Federation). Un clasament realizat strict pe baza rezultatelor obținute de sportivi în competițiile recunoscute de Federația Mondială de Karate, organism cu aproape 200 de țări membre. WKF este, de altfel, și singura organizație de karate recunoscută de Comitetul Internațional Olimpic.

Karate Shotokan este stilul cel mai răspândit la nivel mondial, dar și în România.

Component al lotului național de karate, la rândul său Maestru al Sportului, Vlad Pamfil este pregătit de către tatăl său, Sensei Cătălin Pamfil.

sursa stiri.botosani.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *