Pe final de școală on-line

Distance learning online education. A schoolboy boy studies at home and does school homework. A home distance learning

Primul semestru se apropie de final, iar elevii au studiat mai mult on-line decat in salile de clasa. Elevii din mediul urban, implicit cei de la liceele de elita au fost avantajati dupa ce au studiat in prealabil informatica.

Din data de 8 februarie elevii din invatamantul preuniversitar vor reveni in banci. Prezenta in emisiunea „Scoala si Sanatate”, Liliana Romaniuc a vorbit despre reacomodarea elevilor cu scoala offline si dificultatea profesorilor de a relua anumite notiuni predate in mediul online.

prof. Liliana Romaniuc- expert in educatie

Avem zeci de mii de copii care nu au participat la activitati de educatie de un an de zile. Chiar ministrul educatiei spunea zilele trecute ca avem undeva la aproape 600 de mii de copii care fie nu au beneficiat, nu au avut echipamentele de protectie, cel putin in prima a participa la activitatile educationale. Fie in localitatile in care ei locuiesc, nu a existat conexiune corespunzatoare la internet.

Specialistul in educatie afirma ca este extrem de important ca scoala sa inceapa cat mai repede atat pentru copiii de gradinita si elevii din ciclul primar.

Cei mai afectati de scoala on-line  sunt elevii din anii terminali pe  care ii asteapta atat examenul de Evaluare Nationala cat si Bacalaureatul.

prof. Liliana Romaniu- expert in educatie

Nivelul de invatare si nivelul achizitiilor copiilor este mult scazut in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Aici trebuie sa luam in calcul ca acesti copii de clasa a VIII-a au pierdut su semestrul al doilea anul trecut, din claa a VII-a. La fel si clasa a XII-a, in clasa a XI-a au piertut, plus semestrul intai. Da, am auzit oficiali din educatie ca vor lua in calcul regandirea programei pentru examenele nationale.