Pe drumurile publice din Bihor se vor planta pomi

copaci drum

foto: ebihoreanul

Consiliul Județean Bihor a încheiat, zilele trecute, un protocol de colaborare cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj în scopul realizării unor acțiuni de plantare a pomilor pe drumurile naționale, în intravilanul localităților.  

DRDP Cluj a pus la dispoziție gratis copacii care urmează să fie plantați. Pomii vor fi plantați în intravilanul localităților prin colaborare cu primăriile.

CJ Bihor va asigura transportul, pe costul primăriilor, și se va asigura că aceștia vor fi plantați pe ambele părți ale drumului public. Pomii sau arbuștii vor fi amplasați simetric și paralel cu axul drumului, de regulă în zona de siguranță. Potrivit protocolului, instituția asigură întreținerea și toaletarea plantațiilor efectuate pe costul primăriilor din județul Bihor.

„DRDP are o pepinieră în zona Salonta, dânșii vor scoate arborii, îi vor pregăti în baloți pentru plantare, iar Consiliul Județean Bihor și primăriile îi vor prelua și vom planta aceste coridoare verzi de-a lungul drumurilor naționale, în intravilan. Ne propunem să începem această activitate chiar de săptâmâna viitoare, pentru că este o lună care se pretează. Fac un apel către toți primarii din județ care doresc să participe la acest proiect să ne contacteze. Noi îi vom notifica pe toți, în așa fel încât să realizăm aceste plantații din această toamnă”, a precizat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Protocolul dintre Consiliul Județean Bihor și DRDP Cluj va fi derulat pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire.