Pe 17 aprilie 2022 începe a șasea ediție de Semimaraton la Iași, dedicat copiilor vulnerabili

275199484_339682281520201_7729061038681638453_n

Alergătorii din cele 5 ediții ale Semimaratonului ieșean sunt campioni ai schimbării, oameni care au dorit să se autodepășească, iar prin asta să extindă limitele celor din jur. În 2022 e pregătit un traseu presărat cu monumente și clădiri istorice, închis traficului auto pe întreaga sa lungime.

Îndrăgostiții de mișcare sunt așteptați pe 17 aprilie 2022, la cea de a 6-a ediție cu binecunoscuta ospitalitate ieșeană și cu o experiență diferită, în care puterea tuturor celor care aleargă cu inima motivează comunități și dărâmă sisteme de gândire convenționale.

Semimaraton Iași este și despre copiii care au nevoie de sprijin, iar fiecare kilometru alergat înseamnă o zi de școală pentru un copil vulnerabil. Alergăm, ne bucurăm de o experiență unică și ajutăm.

Cea mai mare competiție de alergare din nord-estul țării are anul acesta o tematică umoristică și doi ambasadori mai puțin obișnuiți. Mascota Bobiță încurajează sportivii pe traseul de alergare și-i îndeamnă pe suporteri să-i aplaude. Chef Cătălin Amarandei s-a alăturat crosului caritabil pentru a promova cauza prichindeilor care, din cauza crizei pandemice, se confruntă cu foamea și imposibilitatea de a merge la școală. Silviu și câinele lui Basil au o poveste mai puțin obișnuită: când ești nevăzător, o competiție sportivă poate părea o imposibilitate, dar prietenia dintre cei doi demonstrează tuturor că oamenii cu dizabilități pot face orice își propun.

Anul acesta traseul alergării este: START/Piața Palat – Strada Anastasie Panu (întoarcere la intersecția cu str. Sf. Lazăr) – Strada Anastasie Panu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Strada Arcu – Strada Gavril Muzicescu – Piața Mihai Eminescu – Bulevardul Carol I – Aleea Ghica Vodă (până la Rond Copou, întoarcere) – Aleea Ghica Vodă – intrare STADION (2 ture în stadion), Aleea Ghica Vodă – Bulevardul Carol I – Piața Mihai Eminescu – Strada Gavril Musicescu – Strada Arcu – Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – Strada Palat – întoarcere pe Strada Palat – Piața Palat/FINIȘ.În funcție de nivelul pregătirii sportive, participanții au la dispoziție 5 curse din competiție: Semimaraton individual – 21,097 km (500 de locuri), Cursa individuală – 10,5 km (500 de locuri), Cursa individuală – 5 km (500 de locuri), Cursa populară de 2,5 km (250 de locuri), Cursa pentru copii – 600 m (250 locuri).

Detaliile legate de modalitatea de înscriere se găsesc pe site-ul: www.semimaratoniasi.ro. Noutățile despre Semimaraton Iași pot fi urmărite aici: https://www.facebook.com/semimaratoniasi/ și https://semimaratoniasi.ro/.