Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese

t2

Pauzele sunt perioade scurte de timp care ne permit să ne oprim și să ne odihnim, astfel încât să putem relua cu o energie nouă orice activitate pe care o întreprindem. Din păcate, ele sunt adesea asociate cu vinovăția și asta pentru că, în timpul unei pauze, de multe ori ești nemișcat și aparent nu faci nimic și nu poți dovedi că acest „a nu face nimic” te va ajuta să faci, să simți și să ai o performanță mai bună în viitor.

Din fericire, în prezent s-au mai dobândit noi perspective asupra beneficiilor pauzelor. Este timpul să realizăm că ele sunt ca somnul de peste noapte, ca mâncarea și nu le poți sări dacă vrei să funcționezi corect. Ele sunt motivul pentru care de fapt funcționăm într-un mod adecvat.

Când anume e bine să facem câte o pauză? În orice situație. Fie că lucrăm, vizionăm ceva, suntem implicați în activități distractive, folosim fel de fel de gadgeturi nou apărute, pauzele nu strică nicicum.

În primul rând, când ne gândim la pauze, mintea ne zboară la un ambient de lucru. Atunci ni le dorim cel mai mult, tocmai pentru că mintea și corpul le cer. Pauzele sunt esențiale pentru moralul angajaților. Așa cum să simți sete este modul în care corpul tău cere apă, să faci o pauză atunci când ești epuizat înseamnă că organismul cere timp de nefuncționare. Există beneficii de a te opri înainte de a fi complet epuizat.

Dincolo de muncă și atunci când nu muncim avem nevoie de o pauză. Un astfel de scenariu are loc, de exemplu, atunci când jucăm jocuri online. Acestea sunt activități distractive care pot stimula treptat creativitatea și imaginația, oferind și timp pentru relaxare. Chiar dacă mintea este în mare parte liniștită, în acest caz, luarea unor pauze scurte între runde poate crește capacitatea de a înscrie mai mult și, prin urmare, de a ajunge în vârf. Cele mai multe dintre jocuri vin cu provocări pentru a câștiga puncte, a ajunge la niveluri superioare și a depăși alți jucători. Un „moment de respiro” face bine la toate acestea. Multe jocuri permit deja jucătorilor să întrerupă runda și să o reia din momentul exact în care au lăsat-o, dar sloturile online au adăugat un plus la asta. Jucătorii au oportunitatea de a căuta noi potriviri de simboluri ca bonus și ori de câte ori vor să le pună pe pauză, totul se blochează în același loc și poate fi găsit mai târziu într-un meniu numit My Stars. Și Spider Solitaire, jucat online, se poate lăsa în stand-by, fără ca timpul de joc să fie afectat în vreun fel.

Aproape tuturor ne place să vizionăm filme. Există câteva excepții care preferă să se orienteze spre alt fel de activități în acest interval de timp, dar marea majoritate spune da unei astfel de experiențe. Și deși este vorba despre ceva deosebit de plăcut, simțim nevoia să mai luăm și câte o pauză, iar dacă utilizăm un serviciu de streaming care ne permite asta, ne aflăm în circumstanțele ideale. Bineînțeles, nu ne referim doar la pauzele necesare nevoilor fiziologice, dar și la acele momente de care avem nevoie pentru a realiza ce tocmai a avut loc într-o oarecare scenă. Vizionarea unor filme care abordează subiecte dificile ar putea fi o experiență care ne provoacă gândirea. Indiferent dacă dorim să înțelegem mai bine o problemă socială actuală sau să declanșăm o conversație despre un punct de vedere opus, vizionarea de filme ar putea ajuta la educare și la iluminare, dar ca să asimilăm totul în cel mai bun mod, e indicat să nu fim pe repede înainte.

Pauzele scurte și dese sunt foarte importante și atunci când ne antrenăm. Activitatea fizică este de cele mai multe ori solicitantă, chiar și atunci când suntem obișnuiți să o practicăm de câteva ori pe săptămână. Mai ales atunci când ne antrenăm un anumit grup muscular, cum ar fi, când facem genuflexiuni, ar trebui să facem o pauză de trei până la patru minute între seturi. Modul în care musculatura corpului răspunde la cerințele exercițiilor fizice este un alt motiv pentru care luarea unor zile întregi de odihnă pot ajuta antrenamentele să fie mai eficiente.

Atunci când suntem de părere că timpul alocat unei pauze (la care râvnim) poate fi folosit pentru a termina ceea ce tocmai facem, este momentul ideal pentru a lua acea pauză.