Paul și Yannis Pădurariu au adus „Săptămâna Venețiană la Iași”. Fotografiile pot fi admirate în mai multe locații din Iași până pe 17 martie

WhatsApp Image 2023-02-28 at 19.52.14

Atmosfera magica a celebrului Carnavalul de la Venetia a fost redata  in doua expoziții de fotografie semnate de Paul Pădurariu și Yannis Pădurariu, parte din proiectul „Săptămana Venețiană la Iași”. În călătoria lor prin Veneția, Paul Padurariu si fiul sau au surprins amestecul foarte apreciat de traditie, distractie, istorie si buna-dispozitie intr-un oras cu adevarat unic. Acest eveniment atrage anual zeci de mii de turisti din toate colturile lumii.  

Expozițiile „Magia Venețiana” si “La Pas prin Venetia” ne poarta printr-o călătorie in care se imbina culorile, agitația și magia celui mai apreciat carnaval al lumii.

Paul Pădurariu – Fotograf

„Două expoziții ce fac parte din săptămana venețiană un parteneriat cu Primăria Municipiului Iași ce ne-a adus susținerea Palatului Braunstein, Casa de Cultură „Mihai Ursachi” și de asemenea și Palas Iași bineînțeles și Muzeul Unirii pe Lăpușeanu unde puteți viziona expoziția.

Ajungi în Veneția și pășești pe Ferrovia prima dată în timpul carnavalului, simți că ai pășit într-un studio foto în aer liber. Toată lumea este foarte deschisă să fotografieze.

Am avut foarte mari emoții. Am avut emoții pentru că am dorit să reușesc să-i trezesc dragostea și pasiunea pentru fotografie, pentru călătorie și pentru oameni în general. Și se pare că am reușit după cum puteți vedea și voi din imagini.”

Cele doua expozitii fac parte proiectul “Saptamana Venetiana” si sunt rezultatul pasiunii pentru fotografie, calatorie si dragoste pentru orasul celor 7 coline.

Dora Morhan – co-inițiatoare proiect

„Magia venețiană” este un proiect evident care își are paternitatea certă, asta înseamnă Paul Pădurariu și zicem noi mai multe ursitoare, cateva persoane care au mintea, creativitatea și resursele de care au dispus pentru că iată cu aproape un pas în primăvară să ne bucurăm la Iași de oferta aceasta imbatabilă. Putem călători la cel mai apreciat carnaval al lumii fără să trebuiască să ne deplasăm.

Invităm pe toată lumea să-și bucure sufletul și ochii cu aceste capodopere, modul în care retina și lentila lui Paul și a fiului său au văzut acest carnaval”.

Paul Pădurariu a transmis pasiunea pentru fotografie fiului său, Yannis Pădurariu.

Yannis Pădurariu – Fotograf

„A fost foarte frumoasă. A fost ceva total nou, nu am mai văzut așa ceva niciodată”.

Dragostea pentru artă a unit sufletele ieșenilor, iar acest proiect a fost dedicat în totalitate oamenilor curioși, iubitori de frumos și de artă.

Prof. Univ. Dr. Cristian Ungureanu – Prorector al Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași

„În primul rand ne aduce din nou în atenție un loc de maximă importanță al culturii și spiritualității și al artei europene care este Veneția prin mijloacele specifice artei fotografice făcută cu multă pricepere și multă sensibilitate într-o ipostază inedită care mie îmi place foarte tare, aceea a artei tatălui și fiului”.

Ieșenii pot vedea prin creațiile lui Paul Pădurariu un mod de a călători și unul de a-și bucura sufletul.

Elena Piliuta – vizitator

„Un eveniment foarte frumos, impresionant, cu mulă emoție. Eu am aflat de pe Facebook de acest eveniment.

O trăire foarte intensă. Și cupola și tablourile, toate măștile care sunt.”

Fotografiile vor putea fi admirate pana la data de 17 martie în diferite zone ale orașului: Galeria La Gard Copou, Muzeul Unirii din Iași, Palatul Braunstein și Palas Mall.