Paul de România nu va fi extrădat în România / Decizia instanței franceze este definitivă

Franța a refuzat definitiv să îl extrădeze pe fugarul Paul de România, informație confirmată de ministrul de Justiție, Alina Gorghiu. „Instanța de fond din Franța a respins predarea invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România. Mai exact, faptul că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție”, a relatat pentru G4Media, Alina Gorghiu. Autoritățile române încearcă de mai bine de trei ani să îl aducă în țară pe Paul Philippe al României, condamnat definitiv, în decembrie 2020, la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Paul de România nu va fi extrădat în România / Decizia instanței franceze este definitivă

Fostă ministru al Justiției în Guvernul Dăncilă, Ana Birchal a acuzat-o pe Alina Gorghiu că ar ține ascunsă informația privind refuzul instanțelor franceze de a-l preda României pe Paul Philipp . „O informatie pe care Alina Gorghiu o tine ascunsa: Franța a refuzat definitiv să îl extrădeze pe fugarul Paul de România, “printul” lui Peste Prajit! Cu alte cuvinte, Romania a pierdut definitiv procesul de extradare  al fugarului, pompos autointitulat “Paul de România”, condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa”, a scris Birchal pe contul de facebook.

Ministrul Alina Gorghiu a răspuns prompt pentru G4Media, subliniind că, în procedura, instituția pe care o conduce nu a stat pasivă niciun moment.

„Am transmis la timp toate documentele pe care ni le-au solicitat, precum și situația condițiilor de detenție, acolo unde urma să fie încarcerat, care erau în conformitate cu standardele europene. Instanța de fond din Franța a respins predarea invocând compunerea nelegală a completului de judecată din România. Mai exact, faptul că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție”, a explicat Alina Gorghiu.

Ea consideră că instanța franceză si-a depășit competențele atribuite prin decizia-cadru JAI 2002/584 privind mandatul european de arestare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *